Működő hajnövesztők

Mi Hajhullás ?

Haj nő mindenütt az emberi bőr, kivéve a tenyér a kezünket, és a talp a lábunk, de sok szőr annyira finom ők szinte láthatatlan. Hair alkotják keratin nevű fehérje, amely elő a szőrtüszők a külső réteg a bőr . Mint tüsző készítsen új szőrsejtek , a régi sejtek tolnak keresztül a bőr felszínén az arány körülbelül hat hüvelyk évente. A haj látható valójában egy sor szarukoptatást . Az átlagos felnőtt fej mintegy 100.000 150.000 szőrszál és veszít 100 közül egy nap , találni néhány kóbor szőrszál a hajkefe nem feltétlenül ok az aggodalomra.

Egy időben, mintegy 90%- a haj egy személy fejbőr növekszik. Minden tüsző saját életciklusa lehet, hogy befolyásolja az életkor, a betegség, és számos más tényező. Ez az élet ciklus három fázisból áll : anagén - aktív haj növekedését , hogy tart a 2-6 év
    Katagén - átmeneti haj növekedését , hogy tart 2-3 hétig
    Telogén - nyugalmi fázisban tart, hogy körülbelül két-három hónap, a végén a nyugalmi fázisban a haj fészer, és egy új haj helyettesíti , és a növekedési ciklus újra kezdődik .

Ahogy az ember öregszik, arányuk a haj növekedése lelassul.

Sok fajta hajhullás , más néven alopecia :

    Involúciós alopecia egy olyan állapot, amelyben természetes a haj fokozatosan elvékonyodik a korral. Több szőrtüszők bemegy a nyugalmi fázisban , és a maradék hajat rövidebbek és kevesebb számban .
    Androgén alopecia egy olyan genetikai betegség , amely hatással lehet a férfiak és a nők. A férfiak ezt a feltételt , az úgynevezett férfias kopaszodás , elkezdheti szenvedő hajhullás, már a tizenéves vagy korai 20-as. Ez jellemző a hátráló hajszálrepedés és fokozatos eltűnése a haj a koronát és a frontális fejbőrt. A nők ebben a betegségben , az úgynevezett női típusú kopaszság , nem tapasztal észrevehető elvékonyodása , amíg a 40-es vagy újabb . Nők körében általános elvékonyodása az egész fejbőrt , a legkiterjedtebb hajhullás a koronát.
    Alopecia areata gyakran hirtelen kezdődik , és okoz foltos hajhullás a gyermekek és fiatal felnőttek. Ez az állapot okozhat teljes kopaszság ( alopecia totalis ) . De körülbelül 90 %-a az emberek azzal a feltétellel , a haj visszatér néhány éven belül .
    Alopecia universalis hatására a test minden haj hullik ki , többek között a szemöldök, szempilla , és a szeméremszőrzet .
    Trichotillomania nézve leggyakrabban a gyermekek , egy pszichológiai betegség , amelyben egy személy kihúzza a saját haját.
    Telogen aura ideiglenes haj elvékonyodása át a fejbőrön fordul elő, hogy azért, mert a változás a növekedési ciklus a haj. A nagy számú szőrszálakat be a nyugalmi fázisban ugyanabban az időben , ami haj szórnak és az azt követő elvékonyodását.
Mi okozza a hajhullás ?

Az orvosok nem tudják, hogy miért bizonyos szőrtüszők vannak programozva , hogy egy rövidebb növekedési időszak , mint mások. Azonban több tényező befolyásolhatja hajhullás :

    Hormonok , mint például abnormális szintű androgének ( férfi hormonok szokásosan termelt a férfiak és a nők )
    Gének , a férfi és női szülők befolyásolhatja az egyén hajlamos a férfi vagy női típusú kopaszság .
    A stressz, a betegség, és a szülés is okozhat átmeneti hajhullás . Ótvar okozta gombás fertőzés is okozhat hajhullást .
    Gyógyszerek, például kemoterápiás szerek a rákos daganatok kezelésére , vérhígító, béta-adrenerg blokkolók a vérnyomás , és a fogamzásgátló tabletták, okozhat átmeneti hajhullást .
    Burns , sérülések, és az X- sugarak okozhat átmeneti hajhullást . Az ilyen esetekben a normál haj növekedését általában visszatér , amint a sérülés meggyógyul .
    Autoimmun betegség okozhat alopecia areata. Az alopecia areata , az immunrendszer fordulatszám fel ismeretlen okból , és hatással van a hajhagymák . A legtöbb ember az alopecia areata , a haj nő vissza , bár átmenetileg nagyon finom , és esetleg egy világosabb színt, mielőtt a normál színezete és vastagságú vissza.
    Kozmetikai eljárások , mint például a hajmosás túl gyakran , perms , fehérítés, festés és a haj is hozzájárul az általános haj elvékonyodása azáltal haj gyenge és törékeny . Feszes zsinórozás , a hengert és a forró sütővas , és fut haj csákány a szűk fürtök is károsíthatja , és szünet hajat. Azonban ezek az eljárások nem okozhatnak kopaszság . A legtöbb esetben a haj nő vissza rendesen , ha a forrás a probléma megszűnik. Mégis , súlyos kárt a haj vagy fejbőr néha maradandó kopasz foltok .
    Betegségben. Pajzsmirigy -betegség, lupus , cukorbetegség, vashiány , vérszegénység is okozhat hajhullást , de ha az alapbetegség kezelik a haj vissza fog térni .
    Diet . Az alacsony fehérjetartalmú étrend , illetve súlyosan kalóriaszegény diétával is okozhat átmeneti hajhullás .
Vigyázz a hajad. Nincs garancia arra, hogy lehet , hogy a hajhullás , amely genetikailag programozott vagy hajhullás okozta tényezők nem tartoznak a szabályozás. Azonban, ha nem a legjobb a hajad minden szakaszában , hogy ez a legnagyobb esélye marad a top állapotban , és nem hagyja a fejét, hamarabb, mint hogy kell . Van néhány dolog, amit tehetünk , hogy vigyázzon a hajad :

    Ne tegye ki a haját, hogy a gyakori , folyamatos fűtés , szárítási eljárások . Heat gyengíti haj fehérje , nem számít, a trükkök ígéretes puhaságát és fényét , és állandó fűtési és szárítási vezethet ridegség és törékenységét okozza hajhullás, nem következett volna be egyébként . [3 ] Csökkentse minimálisra a használata hajszárító , meleg hajcsavaró , hot kefék, hajvasaló , haj kötőelemek , és a kémiai kezelések és a haj tovább tart. [4] és nézni, hová tette a fűtött eszközök, megégett fejbőr véglegesen károsíthatja hajhagymákat ! [5] Végül , a természetes szárítás a legjobb az Ön számára haj , így célja, hogy száraz , hogy természetesen sokkal gyakrabban, mint szárítás hő .
    Lassíts a festést . Soha színes a hajad gyakrabban, mint 6-8 hét , és próbálja a félig lefedettség nem teljes festés . Amikor megy szürke, ez sokkal kedvesebb a haját, hogy hagyjuk, hogy szürkére , mint a festék is . Bár sok a jó szándékú megjegyzéseket ne kelljen nézni idősebb, mint te , ez a ageist "szépség előtt egészség" ferde néz értékét, amelyek a haj egyáltalán!
    Legyen óvatos, hogyan formázza haját . Egyes stílusok szükség szigorú húzó és harisnyakötő , klipek, stb lehet oka a hajhullás , ha történik napi rendszerességgel . Például a szűk Ponytails , zsinórozás szorosan , kukorica - sorok , és a fonat , vezethet jelentős hajhullás , ha kész naponta. [6 ] Winding haj rá szorosan görgők , különösen fűtött henger , az is okozhat több hajhullást . [7 ] Az orvosi neve hajhullás miatt frizura , hogy túl szoros az úgynevezett " vontatási alopecia ", és ez teljesen megelőzhető okaként , és önmagában ! [8]
    Kerülje réteg csökkenti, hogy hullik a hajad. Ha már tapasztalt hajhullás , ne gyorsítsa fel azáltal, hogy a fodrász eltávolítani több haj!
 Hajmosás rendszeresen enyhe sampont , és gyengéd a hajad. Hajmosás képezheti részét megakadályozza hajhullás , mert tudja tartani a hajat és a fejbőrt tiszta ( megakadályozza az esélye a fertőzések, stb , ami okozhat hajhullást ) , és feltéve, hogy egy enyhe sampont , tiszta haj a benyomást keltik a nagyobb mennyiség , mint a piszkos haj , amely hajlamos arra, hogy üljön laposabb , és több , mint a tiszta haj elváltak . [9]

    Kerülje a fogmosás nedves hajra. Ez pattan le egy csomó haj , ami még mindig növekszik! Ha kell fésű nedves hajra , egy nagyon széles fogú fésűvel . [10 ] Szintén ne fogmosás haj túl gyakran , mivel ezzel sérülést hajat és növeli a veszteséget. [11 ] Ezzel az ujjait , hogy vonja vissza gubanc , nem egy fésű vagy kefe .
    Kerülje a dörzsölés haj erőteljesen a törülközőt mosás után is . Ez is okozhat a haj törés . Pat szárazra óvatosan helyette.
    Protein fokozott samponok és balzsamok is szemet trükk , nem a haj megoldás . Azt, hogy haj lágyabb és vastagabb átmenetileg , mert rések kitöltésére a szőrszál . [12 ] azonban nem javítja a sérült hajat , így haj fog kiesni a rossz ellátás , vagy egyéb okok miatt, akkor is kiesik . Sampon nem növeli haj mennyisége sem.
    Ha a haj megszáradt, puha sörtéjű ecsettel ecsettel .
Hozd a stressz kordában . Stressz károk minden a test, és a haja sem kivétel. Hajhullás lehet az egyik a szervezet elsődleges jelek túlzásba viszed a dolgokat, és hogy itt az ideje , hogy húzza vissza .

    Győződjön meg róla, hogy a megfelelő alvás , a restaurátor a jó egészség.
    Mozogjon rendszeresen . Jó, mint a stressz csökkentési stratégiát , a fizikai aktivitás is ösztönzi a jobb vérkeringést , beleértve a fejbőr .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése